Over blAnc

Vincent_kleiner

Op 17 april 1986 werd ik, Vincent de Wit geboren te Valburg. Na het VWO afgerond te hebben in 2005 begon ik met de studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit te Delft. Na het behalen van de bachelor ging ik verder met de master-fase. In dit deel is er vooral toegelegd op publieke gebouwen en hoogbouw. Dat resulteerde onder meer in de ‘Metro-HUB’ te Amsterdam en het ‘Hoogkwartier’ in Rotterdam. Uiteindelijk werd er afgesloten met het afstudeerproject ‘Cubelet City’ binnen de sectie ‘Architectuur’ waarmee ik mijn Master-titel behaalde.

Tijdens mijn studietijd heb ik gewerkt bij Hebly Theunissen architecten, meewerkend aan verschillende projecten op architectonisch, maar ook op stedenbouwkundig en interieur-gebied. In deze periode heb ik de theoretische kennis van de universiteit kunnen toepassen en op die manier veel praktische vaardigheid binnen het bureau opgedaan. Deze ervaring heeft veel gedaan voor mijn ontwikkeling binnen het vakgebied.

Een bovenmatige interesse voor kunst, cultuur en geschiedenis zorgde voor een parallelle zelf-educatie op deze gebieden. Boeken, films en reizen hebben hieraan bijgedragen. Als hoogtepunt heb ik in 2011 een rondreis door India gemaakt van twee maanden. Deze reis toonde vele steden en evenzovele culturen. De antropologische interesse en voorliefde voor fotografie konden hier botgevierd worden.

In 2013 besloot ik een eigen onderneming te starten. Ontwerpen in de breedste zin van het woord: architectuur, grafisch ontwerp, design en fotografie.

It all starts with a blAnc sheet