Aanbouw Fam. Kuijpers

Voor de familie Kuijpers heb ik een uitbreiding aan hun woning ontworpen. Omdat de bestaande woon/eetkamer niet groot genoeg was wilde zij graag een aantal extra vierkante meters aan de achterzijde toevoegen. Met behulp van de bestaande bouwtekeningen en de basiskennis van de opleiding Bouwkunde ben ik aan het werk gegaan.
 
Behalve aan de woonkamer is er ook vier vierkante meter aan de garage toegevoegd, waardoor de achtergevel weer recht is. De grote terrasdeuren geven vrije toegang tot de tuin en werken mee aan het ruimtelijke effect van de begane grond.
Aangezien de totale uitbouw ruim 15 vierkante meter bedraagt en bijna 3 meter verder de tuin insteekt dan voorheen, wordt de lichtinval aan de achterkant sterk beperkt. Om dit probleem te ondervangen is gekozen om een daklicht toe te voegen, die behalve veel licht binnen brengt ook meewerkt aan de ruimtelijke beleving van de hele kamer.
 
De extra ruimte wordt gebruikt als verlengstuk van de kamer, maar ook als voorruimte naar de achtertuin. Het stuk dat aan de garage is aangebouwd wordt gebruikt als wasruimte en opslag voor een extra koelkast.
 
De gevels zijn uit baksteen opgemetseld, er is op staal gefundeerd en het dak is opgebouwd uit houten liggers en een stalen I-profiel ter ondersteuning van het daklicht.

DSC00038

DSC00038

DSC00037

DSC00037

DSC00041

DSC00041

DSC00051

DSC00051

DSC00038DSC00037DSC00041DSC00051